Predstavitev‎ > ‎

Živa Šimec - Slikanje na platno

Živa Šimec, rojena 21. januarja 1961 v Ljubljani, je že zelo zgodaj začutila željo po ustvarjanju, zato se je po končani osnovni šoli vpisala na Srednjo oblikovno šolo v Ljubljani, kjer je pridobila osnovno znanje na področju umetniške sfere.

Po končanem šolanju je proste trenutke izkoriščala za umetniško ustvarjanje in dodatno izobraževanje na področju risanja, slikarstva, kiparstva, gline, oblikovanja, kreacije, urejanja notranjih prostorov in drugo.

Živa Šimec je na področju slikarstva ustvarila več zbirk, ki se dotikajo različnih tematik. Svetloba in barve pa so bistveni element s katerim gradi sliko. Skozi leta umetniškega ustvarjanja je tako eksperimentirala na področju svetlobe, barv, življenja v sliki. Umirjene, pastelne odtenke je danes zamenjala za žive, močne, kontrastne, včasih ekspresivne, pa vendarle vedno ubrane tone barvne lestvice, ki se na sliki miselno prepletajo, zlivajo, ustvarjajo vtis prisotnega življenja, nagovarjajo gledalca in ga, z včasih hudomušnimi motivi, ne pustijo ravnodušnega.

Sijoče, žive barve dopolnjuje z dragimi in poldragimi kamni, s čimer umetniška dela pridobijo na vsebini. Ob tem je Živa Šimec stopila še korak dlje, namreč v sodelovanju z kolegico Teyo svoja dela informira z orgonskim topom, s čimer so v slike vpisane številne zdravilne informacije, ki na gledalca in okolico harmonicˇno, energetsko pozitivno in predvsem zdravilno delujejo.

Njena dela so javnosti na ogled v našem salonu nakita Nakiteya v Ljubljani.

Kontakt: Živa Šimec
tel: 041 603 867
e-pošta: ziva.simec@gmail.com

Ogrlica belaOgrlica belaOgrlica belaOgrlica bela
Ogrlica belaOgrlica belaOgrlica belaOgrlica bela
Ogrlica belaOgrlica belaOgrlica belaOgrlica bela
Ogrlica belaOgrlica belaOgrlica belaOgrlica bela
Ogrlica belaOgrlica belaOgrlica bela